Jak zrobić zdrowy domowy kefir? Przepis na grzybek tybetański

46 kliknięć
25.05.2017
blog: wolnakuchnia.pl

Jak zrobić zdrowy domowy kefir? Przepis na grzybek tybetański

Napoje i przetwory mleczne dostępne w sklepach w większości zawierają sporo zbędnego cukru i zagęstników typu mleko w proszku czy skrobia modyfikowana. Tymczasem powinny to być ‚żywe’ produkty, które swoim składem wzbogacą naszą florę bakteryjną i tym samym wzmocnią odporność. Sposobem na znaczne polepszenie jakości spożywanego nabiału jest przygotowywanie fermentowanego napoju w warunkach domowych. Zobaczcie jakie to...

Zobacz także:

    Okiem Liska
    Okiem Liska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Anioły w kuchni
    Grzybek tybetański

    Grzybek tybetański 62

    PysiaGotuje
    PysiaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PysiaGotuje.pl
    Jak zrobić domowe masło?

    Jak zrobić domowe masło? 64

    KUKBUK
    KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KUKBUK
    Jak zrobić domowy keczup?

    Jak zrobić domowy keczup? 90

    domowejroboty
    domowejroboty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    DomowejRoboty
    Jak zrobić domowe gofry?

    Jak zrobić domowe gofry? 98