Jak zrobić zdrowy domowy kefir? Przepis na grzybek tybetański

52 kliknięcia
25.05.2017
blog: wolnakuchnia.pl

Przepis: Jak zrobić zdrowy domowy kefir? Przepis na grzybek tybetański

Napoje i przetwory mleczne dostępne w sklepach w większości zawierają sporo zbędnego cukru i zagęstników typu mleko w proszku czy skrobia modyfikowana. Tymczasem powinny to być ‚żywe’ produkty, które swoim składem wzbogacą naszą florę bakteryjną i tym samym wzmocnią odporność. Sposobem na znaczne polepszenie jakości spożywanego nabiału jest przygotowywanie fermentowanego napoju w warunkach domowych. Zobaczcie jakie to...

Zobacz także przepisy na:

    Madame Edith
    Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    madameedith.com
    KEFIR (GRZYBEK TYBETAŃSKI)

    KEFIR (GRZYBEK TYBETAŃSKI) 139

    mufinka79
    mufinka79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchnia na obcasach
    Twaróg domowy

    Twaróg domowy 2887