Jak zwiększyć liczbę probiotyków w domowym kefirze sojowym?

6 kliknięć
01.04.2016
blog: mamazmotylem

Przepis: Jak zwiększyć liczbę probiotyków w domowym kefirze sojowym?

Udało mi się znaleźć jeszcze jeden ciekawy artykuł na temat kefiru z grzybka tybetańskiego. Niestety tym razem tylko wstęp, bo artykuł jest płatny. Niemniej już w samym wstępie możemy znaleźć ciekawe informacje. Link w dole wpisu. Produkcja kefiru z mleka sojowego z dodatkiem lub bez glukozy, laktozy lub sacharozy STRESZCZENIE: Zbadano wpływ dodanej glukozy, laktozy i sacharozy na wzrost drobnoustrojów, kwasu i wytwarzania...

Zobacz także przepisy na:

    ugotowanalinka
    ugotowanalinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ugotowanalinka
    KEFIR, domowy kefir

    KEFIR, domowy kefir 503

    BibliaSmakow
    BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biblia Smaków
    Domowy kefir

    Domowy kefir 460

    storczyk
    storczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje gotowanie
    " KARBOWANE FRYTKI DOMOWE "

    " KARBOWANE FRYTKI DOMOWE " 44

    suviksuvikki
    suviksuvikki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mamazmotylem
    Miód jako probiotyk

    Miód jako probiotyk 9

    wegujemy
    wegujemy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wegujemy
    Domowy kefir wegański

    Domowy kefir wegański 58