Jarmuż z żurawiną ( na ciepło )

454 kliknięcia
13.03.2017
blog: atlassmakow.blogspot.com

Przepis: Jarmuż z żurawiną ( na ciepło )

SKŁADNIKI: 100 g jarmużu 50 g migdałów ( ok 15 szt. ) 2 łyżki żurawiny łyżeczka octu jabłkowego ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 80 g cebuli skórka i sok z 1/2 limonki WYKONANIE: 1. Na patelni rozgrzać oliwe z oliwek, podsmażyć posiekany czosnek i cebulę ( nie rumienić ). 2. Dodać jarmuż, skórkę z połowy limonki i pół szklanki wody. Podsmażyć do zmiękczenia jarmużu. 3. Doprawić sokiem z 1/4 limonki, łyżeczka octu...

Zobacz także przepisy na:

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Pasztet z jarmużem i żurawiną

    Pasztet z jarmużem i żurawiną 139

    asiapolak
    asiapolak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowity blog
    Jarmuż

    Jarmuż 13338