Jebra, يبرق czyli faszerowane liście winogron (dolma, jalunżi)

288 kliknięć
10.05.2012
blog: arabskiesmaki.blogspot.pl

Przepis: Jebra, يبرق czyli faszerowane liście winogron (dolma, jalunżi)

Jebra, yabrak - maleńkie, ciemnozielone zawiniątka w kształcie wałeczków. Mini gołąbki faszerowane ryżem, mięsem, ryżem z warzywami, ryżem z mięsem. Liść kapusty zastąpiony liściem winorośli. Pyszna przekąska na ciepło i na zimno. Konieczny dodatek soku z cytryny lub limonki nadający jebra charakteru. Przygotowanie jebra wymaga nieco cierpliwości ale jaki efekt! Kolejne danie jakże charakterystyczne dla arabskiej kuchni...

Zobacz także przepisy na:

    MAgda
    MAgda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Silver Teaspoon
    Marynowane liście winogron

    Marynowane liście winogron 3025

    Greta
    Greta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    winegreta
    Kiszone liście winogron

    Kiszone liście winogron 1267

    Krokodyl
    Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomarańcza
    Faszerowane liście winogron

    Faszerowane liście winogron 716

    Pan Piter
    Pan Piter Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Twoje nalewki
    Nalewka z winogron z miodem

    Nalewka z winogron z miodem 7359

    Iza
    Iza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Izy
    Sarma - nadziewane liście winogron

    Sarma - nadziewane liście winogron 1049

    trzcinowisko
    trzcinowisko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zielony stolik
    Liście winogron w solance.

    Liście winogron w solance. 738

    vege-kika
    vege-kika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Vege Kika
    Gołąbki z liści winogron

    Gołąbki z liści winogron 1501