Jeżyny bez kolców, czyli aksamitna galaretka

37 kliknięć
07.09.2017
blog: Kanarkowa

Przepis: Jeżyny bez kolców, czyli aksamitna galaretka

Składniki: jeżyna cukier rum sok z cytryny Wykonanie: Umyte jeżyny rozgniatam. Zagotowuję. Przecieram przez sito. Odmierzam otrzymany sok. Na każde 250 ml soku dodaję 200 g cukru. Zagotowuję. Dodaję rum. Gotuję do czasu aż jeżyny będą się krystalizować po wyłożeniu na zimny spodek. Przekładam do słoików. Pasteryzuję 10 minut.

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    lejdi-of-the-house
    lejdi-of-the-house
    Jeżyny...
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jeżyny...

    Jeżyny... 3988

    bonappetitmonamie
    bonappetitmonamie
    Pijana śliwka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pijana śliwka

    Pijana śliwka 6975

    Aneta S
    Aneta S
    Tort jeż
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tort jeż

    Tort jeż 1311

    kuchcik8
    kuchcik8
    Dżem z jeżyn
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dżem z jeżyn

    Dżem z jeżyn 7141