Jeżyny bez kolców, czyli aksamitna galaretka

29 kliknięć
07.09.2017
blog: Kanarkowa

Jeżyny bez kolców, czyli aksamitna galaretka

Składniki: jeżyna cukier rum sok z cytryny Wykonanie: Umyte jeżyny rozgniatam. Zagotowuję. Przecieram przez sito. Odmierzam otrzymany sok. Na każde 250 ml soku dodaję 200 g cukru. Zagotowuję. Dodaję rum. Gotuję do czasu aż jeżyny będą się krystalizować po wyłożeniu na zimny spodek. Przekładam do słoików. Pasteryzuję 10 minut.

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także:

    kuchcik8
    kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Pokoleń
    Galaretka z czarnego bzu

    Galaretka z czarnego bzu 321

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Jeżyny

    Jeżyny 12173

    Dylek
    Dylek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowy Serowar
    Aksamitny

    Aksamitny 8

    lejdi-of-the-house
    lejdi-of-the-house Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Lejdi of the house
    Jeżyny...

    Jeżyny... 3973