kaczka duszona w winie

3072 kliknięcia
26.05.2014
blog: tanasza

Przepis: kaczka duszona w winie

Kaczkę dzielimy na mniejsze części, nacieramy solą i pieprzem, obsmażamy na oleju, przekładamy do garnka, podlewamy słodkim winem i odrobiną wody, dusimy pod przykryciem ok. 2 godz. na wolnym ogniu, ostudzoną kaczkę obieramy z kości, dodajemy tymianek i śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Zobacz także przepisy na:

    tanasza
    tanasza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    tanasza
    kaczka duszona w winie

    kaczka duszona w winie 3072

    MilionSmakow
    MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Milion Smaków
    Pierś kaczki z żurawiną

    Pierś kaczki z żurawiną 15385

    malinyWkuchni
    malinyWkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    malinywkuchni
    Kaczka duszona

    Kaczka duszona 12902

    Usagi
    Usagi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W kuchni Usagi
    Piersi kaczki w pomarańczach

    Piersi kaczki w pomarańczach 6009