Kaczka w ziołach, nadziewana jabłkami, pieczona w garnku rzymskim

684 kliknięcia
23.04.2016
blog: Gotowanie jest łatwe

Przepis: Kaczka w ziołach, nadziewana jabłkami, pieczona w garnku rzymskim

1 kaczka 1600-1800 g 4 jabłka sól pieprz pieprz ziołowy oregano hyzop majeranek kolendra 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego Kaczkę myjemy i oczyszczamy, zioła mieszamy z oliwą i octem balsamicznym. Całą kaczkę nacieramy marynatą, wewnątrz również. 3 jabłka kroimy na ćwiartki, wpychany do kaczki i spinamy otwór wykałaczką. Układamy kaczkę w garnku rzymskim lub naczyniu żaroodpornym. Podlewamy ok pół szkl, wody....

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Beatrice
    Beatrice Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia w zieleni
    Pieczona kaczka z jabłkami

    Pieczona kaczka z jabłkami 2208

    mysza75
    mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wesoła kuchnia
    Kaczka nadziewana jabłkami

    Kaczka nadziewana jabłkami 8183

    storczyk
    storczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje gotowanie
    "Kaczka nadziewana jabłkami"

    "Kaczka nadziewana jabłkami" 5980

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis treści

    Alfabetyczny spis treści 1646