Kanapki Bánh mì z tofu, piklami i majonezem sriracha

64 kliknięcia
29.08.2016
blog: MniuMniu

Przepis: Kanapki Bánh mì z tofu, piklami i majonezem sriracha

Bánh mì to bardzo prosta, przepyszna wietnamska kanapka. Jej podstawą jest bagietka, która pojawiła się z Wietnamie wraz z francuskimi kolonizatorami, wypełnienie stanowią typowe dla kuchni azjatyckiej dodatki. Obowiązkowym składnikiem są słodko-kwaśne pikle, najczęściej przygotowywane ze świeżej marchewki, rzodkwi, czy ogórków. Poza tym obfita ilość świeżych liści kolendry, pikantnego majonezu oraz dodatku w postaci mięsa,...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Tyna
    Tyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    In cooking we trust
    Wrapy z tofu à la bánh mì

    Wrapy z tofu à la bánh mì 25

    Kulinarna Ja
    Kulinarna Ja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna Ja
    Pikle z ogórków na zimę

    Pikle z ogórków na zimę 16504

    Urszula111
    Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proste potrawy
    Pikle

    Pikle 11587