Kandyzowana skórka pomarańczy / Candied orange peel

28 kliknięć
17.09.2017
blog: Projekty ze smakiem / Projects with taste

Przepis: Kandyzowana skórka pomarańczy / Candied orange peel

Składniki /Ingredients: skórka z 2 pomarańczy / peel of 2 oranges 2 szklanki cukru białego / 2 cups white sugar 1 szklanka wody / 1 cup water Sposób przygotowania /Preparation: Przygotowanie: 10 min, gotowanie: ok. 15 min Stawiamy na gaz garnek z wodą (garnek napełniony wodą prawie do połowy). Obieramy pomarańcze ze skórek, tak aby jak najmniej było białej części. Jeśli zostanie jej sporo usuwamy ją nożem. Potem kroimy...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    marti
    marti Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    My-Sweet-Treats
    Babeczki czekoladowo-pomarańczowe

    Babeczki czekoladowo-pomarańczowe 65

    Atqa Breakfast
    Atqa Breakfast Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Atqa Breakfast
    221. Pomarańczowo!

    221. Pomarańczowo! 103

    Dzi
    Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    karmelowy.pl
    Ciasto zebra/Zebra cake

    Ciasto zebra/Zebra cake 585