Kandyzowane wiórki pomarańczowe

55 kliknięć
31.03.2015
blog: Fotokulinarnie

Przepis: Kandyzowane wiórki pomarańczowe

Chrupiące i słodkie wiórki ze skórki pomarańczowej. Idealne do dekorowania wypieków i deserów wielkanocnych i bożonarodzeniowych. Bez nutki goryczki. Ponieważ są cieńsze niż klasyczna kandyzowana skórka, to przyjemnie chrupią. Ja wykorzystałam je do dekoracji mazurka pomarańczowo-migdałowego. Składniki - około 2 kopiastych łyżek 3 niewoskowane pomarańcze pierwsze gotowanie trochę wody, do zakrycia wiórków drugie gotowanie 2...

Zobacz także przepisy na:

    Asiek
    Asiek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Śladami Słodkiej Babeczki
    Ciasto kokosowe

    Ciasto kokosowe 2832

    BeeSweet
    BeeSweet Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    BeeSweet
    Brazylijski tort pomarańczowy

    Brazylijski tort pomarańczowy 696

    mimiwiki
    mimiwiki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Kuchenne Rewelacje
    Świąteczne Rafaello

    Świąteczne Rafaello 571

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Kandyzowana skórka pomarańczowa

    Kandyzowana skórka pomarańczowa 105

    alaska
    alaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    alaska mlaska
    CIASTO KOKOSOWE

    CIASTO KOKOSOWE 2574

    NaStole.pl
    NaStole.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    NaStole.pl
    Kandyzowana skórka pomarańczowa

    Kandyzowana skórka pomarańczowa 106

    flusso
    flusso Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mniamuśne
    Kandyzowana skórka pomarańczowa

    Kandyzowana skórka pomarańczowa 158

    Mgotuje
    Mgotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Marta gotuje
    Kandyzowana skórka pomarańczowa

    Kandyzowana skórka pomarańczowa 71