Kandyzowane wiórki pomarańczowe

60 kliknięć
31.03.2015
blog: Fotokulinarnie

Przepis: Kandyzowane wiórki pomarańczowe

Chrupiące i słodkie wiórki ze skórki pomarańczowej. Idealne do dekorowania wypieków i deserów wielkanocnych i bożonarodzeniowych. Bez nutki goryczki. Ponieważ są cieńsze niż klasyczna kandyzowana skórka, to przyjemnie chrupią. Ja wykorzystałam je do dekoracji mazurka pomarańczowo-migdałowego. Składniki - około 2 kopiastych łyżek 3 niewoskowane pomarańcze pierwsze gotowanie trochę wody, do zakrycia wiórków drugie gotowanie 2...

Zobacz także przepisy na:

    Asiek
    Asiek
    Ciasto kokosowe
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ciasto kokosowe

    Ciasto kokosowe 2895

    mimiwiki
    mimiwiki
    Świąteczne Rafaello
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Świąteczne Rafaello

    Świąteczne Rafaello 574

    alaska
    alaska
    CIASTO KOKOSOWE
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    CIASTO KOKOSOWE

    CIASTO KOKOSOWE 2615