Kapusta kiszona z rybami (choucroute)

90 kliknięć
09.09.2015
blog: Anna Jurksztowicz I'jem

Przepis: Kapusta kiszona z rybami (choucroute)

Połączenie gotowanej kapusty kiszonej z rybami? Tak. Bigos z rybami.Danie to zaskakuje swoim wspaniałym smakiem i jest spektakularne jako danie główne. Jest to tak zwany choucroute (czyt. szukrut), a po polsku bigos, tyle że zamiast mięs i kiełbas – dodajemy ryby i polewamy całość sosem szalotkowym. Składniki: 1 kg kapusty kiszonej szklanka rosołu przyprawy kilka kawałków twardych, dużych ryb (dorsz, łosoś) kilka małż kg...

Zobacz także przepisy na:

    elka72
    elka72 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W kuchni i ogrodzie
    Kiszona kapusta

    Kiszona kapusta 3738

    Martilla
    Martilla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    M&J Kitchen
    Surówka z kapusty kiszonej

    Surówka z kapusty kiszonej 2169