Kapusta pekińska - krok po kroku

290 kliknięć
03.03.2017
blog: zdrowi na co dzień

Przepis: Kapusta pekińska - krok po kroku

Kapusta pekińska przywędrowała do nas z Chin w latach 50- tych. Zawiera dużo beta-karotenu,Wit. C, B1, B2, A, oraz ,wapń, cynk, żelazo, potas, fosfor, magnez, kwas foliowy. Ja sama przyznaję, że mało potraw z niej robię, ale na ciepło mi osobiście smakuje najbardziej. Wybieram zawsze takie, które mają jak najwięcej zielonych liści. POTRZEBUJESZ 1 kapustę średniej wielkości pęczek pietruszki- zwłaszcza łodyżki olej lub...

DODANO DO 15 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    elik
    elik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    eli gotowanie
    Surówka z marchwi,jablka o kapusty

    Surówka z marchwi,jablka o kapusty 439

    elik
    elik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    eli gotowanie
    Surówka z kapusty pekińskiej

    Surówka z kapusty pekińskiej 580

    Bernadetta
    Bernadetta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Prawo do gotowania z pasją
    Sałatki na Wielkanoc

    Sałatki na Wielkanoc 2261