Kapusta włoska na wędzonym boczku

190 kliknięć
14.04.2014
blog: Agatka gotuje i smakuje

Przepis: Kapusta włoska na wędzonym boczku

Duszona kapusta włoska doskonale komponuje się, jako dodatek do dań z mięsem i ziemniakami, zaś podawana z pieczywem może być pojedynczym daniem. Składniki: 1 mała główka kapusty włoskiej 1 duża cebula ok. 25 dag wędzonego boczku 1 kostka rosołowa 3 łyżki sosu sojowego sól, pieprz 1 czubata łyżka mąki kukurydzianej Wykonanie: Kapustę poszatkować, wypłukać i zalać taką ilością wody żeby się nie przypalała. Cebulę obrać,...

Zobacz także przepisy na:

    Edyta
    Edyta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zielona Sofa
    Zupa ziemniaczana

    Zupa ziemniaczana 5313

    Agata gotuje
    Agata gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Agata gotuje
    Zupa z kapusty włoskiej

    Zupa z kapusty włoskiej 705

    Glowika
    Glowika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Saganek
    Młoda kapusta z boczkiem wędzonym

    Młoda kapusta z boczkiem wędzonym 326

    mammadeli
    mammadeli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mammadeli
    Duszona kapusta z boczkiem

    Duszona kapusta z boczkiem 377

    nietylkopasta
    nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    nietylkopasta.pl
    Zupa z włoskiej kapusty

    Zupa z włoskiej kapusty 250