Kapusta włoska na wędzonym boczku

180 kliknięć
14.04.2014
blog: Agatka gotuje i smakuje

Kapusta włoska na wędzonym boczku

Duszona kapusta włoska doskonale komponuje się, jako dodatek do dań z mięsem i ziemniakami, zaś podawana z pieczywem może być pojedynczym daniem. Składniki: 1 mała główka kapusty włoskiej 1 duża cebula ok. 25 dag wędzonego boczku 1 kostka rosołowa 3 łyżki sosu sojowego sól, pieprz 1 czubata łyżka mąki kukurydzianej Wykonanie: Kapustę poszatkować, wypłukać i zalać taką ilością wody żeby się nie przypalała. Cebulę obrać,...

Zobacz także:

    nagash40K
    nagash40K Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poradnik Smaku
    Wodzionka na boczku

    Wodzionka na boczku 35

    xmeeteatlovex
    xmeeteatlovex Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    meet.eat.love
    Jajka sadzone na boczku

    Jajka sadzone na boczku 59

    Dzi
    Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    karmelowy.pl
    Młoda kapusta z boczkiem

    Młoda kapusta z boczkiem 144

    Lilu
    Lilu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ze smakiem bez glutenu
    Boczek pieczony na ostro

    Boczek pieczony na ostro 140