Karmelizowane buraczki

911 kliknięć
20.03.2013
blog: Jadłopisalnia

Przepis: Karmelizowane buraczki

Jest to pyszny i oryginalny dodatek do pieczonych mięs. Kawałki buraczków oblepione słodkawą glazurą zaskakują smakiem, a przy tym prezentują się bardzo apetycznie. Można je przygotować wcześniej: wystarczy w połowie zakończyć glazurowanie i dokończyć tuż przed podaniem. Przepis zaczerpnięty z blogu Foodmag. Składniki: kilka średnich buraków 3 łyżki masła 2 łyżki płynnego miodu sok wyciśnięty zpołowy cytryny sól, pieprz...

Zobacz także przepisy na:

    FoodMag
    FoodMag
    Karmelizowane buraczki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Karmelizowane buraczki

    Karmelizowane buraczki 1708

    Anna Małek
    Anna Małek
    Buraczki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Buraczki

    Buraczki 9591

    wolnasobota
    wolnasobota
    Marynowane buraczki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Marynowane buraczki

    Marynowane buraczki 13000