Karmelizowane buraczki

917 kliknięć
20.03.2013
blog: Jadłopisalnia

Przepis: Karmelizowane buraczki

Jest to pyszny i oryginalny dodatek do pieczonych mięs. Kawałki buraczków oblepione słodkawą glazurą zaskakują smakiem, a przy tym prezentują się bardzo apetycznie. Można je przygotować wcześniej: wystarczy w połowie zakończyć glazurowanie i dokończyć tuż przed podaniem. Przepis zaczerpnięty z blogu Foodmag. Składniki: kilka średnich buraków 3 łyżki masła 2 łyżki płynnego miodu sok wyciśnięty zpołowy cytryny sól, pieprz...

Zobacz także przepisy na:

    FoodMag
    FoodMag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FoodMag
    Karmelizowane buraczki

    Karmelizowane buraczki 1722

    jadwigakozela
    jadwigakozela Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotujemy z pomyslem
    Buraczki karmelizowane

    Buraczki karmelizowane 590

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Buraczki

    Buraczki 9603

    magdasad
    magdasad Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłopisalnia
    Karmelizowane buraczki

    Karmelizowane buraczki 917

    Antenka
    Antenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smaczny kąsek
    Sałatka śledziowa z buraczkami

    Sałatka śledziowa z buraczkami 4556

    wolnasobota
    wolnasobota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wolnasobota
    Marynowane buraczki

    Marynowane buraczki 13028