karpatka z kremem maślano-budyniowym

807 kliknięć
13.06.2017
blog: Aśka Gotuje

Przepis: karpatka z kremem maślano-budyniowym

Karpatka to tradycyjne parzone ciasto przełożone kremem maślano-budyniowym.Swoją nazwę zawdzięcza wyglądowi przypominającemu pasmo górskie. Krem jet puszystym słodkim wypełnieniem. Na blaszkę wymiary:23*21cm Ciasto parzone: 250ml wody 125 g masła 250g mąki 5 jajek szczypta soli Wodę podgrzać i rozpuścić w niej masło.Doprowadzić do wrzenia wsypać make jednocześnie energicznie mieszać do momentu gdy ciasto zrobi się...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Thedesirablesinner
    Thedesirablesinner
    Karpatka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Karpatka

    Karpatka 123

    My Tasty Kitchen
    My Tasty Kitchen
    Karpatka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Karpatka

    Karpatka 696