Kasza gryczana z boczkiem, czyli... kuchnia międzywojenna

394 kliknięcia
21.08.2013
blog: RATATOUILLE

Przepis: Kasza gryczana z boczkiem, czyli... kuchnia międzywojenna

składniki: 2 torebki kaszy gryczanej łyżka masła olej do smażenia 250 g boczku wędzonego 2 cebule sól, pieprz posiekana pietruszka Kaszę dokładnie wypłukać w zimnej wodzie i odcedzić. Dodajemy masło i gotujemy na małym ogniu, aż wchłonie wodę. Nie mieszamy kaszy. Boczek i cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy kaszę i ok. 10 min smażymy na patelni. Doprawiamy do smaku. Podajemy z maślanką.

Zobacz także przepisy na:

    Podróże na języku
    Podróże na języku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasza gryczana z boczkiem

    Kasza gryczana z boczkiem 152

    natalia.r
    Poezja-smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem

    Pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem 345

    katarzynazielinska29
    Kasia Pichci Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasza gryczana z cebulą i boczkiem

    Kasza gryczana z cebulą i boczkiem 184

    smakujmy.pl
    smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierogi z boczkiem i kaszą gryczaną

    Pierogi z boczkiem i kaszą gryczaną 172

    panipanidomu
    Pan i Pani domu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem

    Pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem 157

    jacekmazur
    zobacz ich smak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kasza gryczana z cukinią i boczkiem

    kasza gryczana z cukinią i boczkiem 35