Kasza gryczana z boczkiem, czyli... kuchnia międzywojenna

394 kliknięcia
21.08.2013
blog: RATATOUILLE

Kasza gryczana z boczkiem, czyli... kuchnia międzywojenna

składniki: 2 torebki kaszy gryczanej łyżka masła olej do smażenia 250 g boczku wędzonego 2 cebule sól, pieprz posiekana pietruszka Kaszę dokładnie wypłukać w zimnej wodzie i odcedzić. Dodajemy masło i gotujemy na małym ogniu, aż wchłonie wodę. Nie mieszamy kaszy. Boczek i cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy kaszę i ok. 10 min smażymy na patelni. Doprawiamy do smaku. Podajemy z maślanką.

Zobacz także:

    Agnieszka
    Agnieszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jem Krem
    Kasza gryczana z kurkami

    Kasza gryczana z kurkami 428

    chlebanaszego
    chlebanaszego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    chleba naszego
    chleb z kaszą gryczaną

    chleb z kaszą gryczaną 181