Kawarma czyli wieprzowina duszona w porach po bułgarsku

317 kliknięć
08.07.2014
blog: Gotuj z Cukiereczkiem

Przepis: Kawarma czyli wieprzowina duszona w porach po bułgarsku

Nie spodziewałam się, że duszenie wieprzowiny w porach z dodatkiem marchewki da tak pyszne danie :-) Efekt przerósł moje oczekiwanie, bo tak przygotowany obiad bardzo nam posmakował. Danie ma słodki smak, mięso jest miękkie, wprost rozpada się w ustach. Kawarma to danie wywodzące się z kuchni bułgarskiej. Tradycyjnie podawane jest w glinianym naczyniu. Podaję się je z chlebem, którym wyciera się resztki pysznego, słodkiego...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    sylviimint
    sylviimint Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    lemon curd sylvii
    KAWARMA

    KAWARMA 832

    Kulinarny Lans
    Kulinarny Lans Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarny Lans
    Kawarma

    Kawarma 318

    opycha.pl
    opycha.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    opycha.pl
    Bułgarskie wybrzeże…

    Bułgarskie wybrzeże… 41

    Olcia
    Olcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    w mojej pachnącej kuchni
    KUPIEC zaprasza na konkurs

    KUPIEC zaprasza na konkurs 219