Keralski dal z fasolki mung (Parippu Curry)

127 kliknięć
11.04.2016
blog: Smak Indii

Przepis: Keralski dal z fasolki mung (Parippu Curry)

Wegetariańskie danie nazywaneParippu Curry to fasolka mung przyrządzona w sposób charakterystycznydla kuchni południa Indii. W Kerali tradycyjnie stanowi pierwsze danie uroczystego posiłku serwowanego na bananowym liściu zwanego sadya. Parippu zazwyczaj je się z ryżem z dodatkiem odrobiny klarowanego masła. Zapraszam do wypróbowania prostego przepisu na autentyczne, pyszne Parippu Curry: Drukuj/Print Keralski dal z fasolki...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Kuchnia Letycji
    Kuchnia Letycji Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Letycji
    Zupa z fasoli mung

    Zupa z fasoli mung 3941

    Megg
    Megg Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia i podróże
    Fasola mung w sosie curry

    Fasola mung w sosie curry 437

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Zupa z fasoli Mung

    Zupa z fasoli Mung 1117

    menu.na.weekend
    menu.na.weekend Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Menu na Weekend
    Mung Dal

    Mung Dal 673

    Pawel Hadrian
    Pawel Hadrian Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zdrowsze Jedzenie
    Kotleciki z fasoli mung

    Kotleciki z fasoli mung 413

    Bea
    Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bea w Kuchni
    Dhal i ’strączkowa’ kolacja

    Dhal i ’strączkowa’ kolacja 190

    pani Kanka
    pani Kanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pani Kanka
    Pasta z fasoli mung

    Pasta z fasoli mung 2565

    vegetivna
    vegetivna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Vegetivna
    Sałatka z kiełkami fasoli mung

    Sałatka z kiełkami fasoli mung 3798