Keralski dal z fasolki mung (Parippu Curry)

111 kliknięć
11.04.2016
blog: Smak Indii

Przepis: Keralski dal z fasolki mung (Parippu Curry)

Wegetariańskie danie nazywaneParippu Curry to fasolka mung przyrządzona w sposób charakterystycznydla kuchni południa Indii. W Kerali tradycyjnie stanowi pierwsze danie uroczystego posiłku serwowanego na bananowym liściu zwanego sadya. Parippu zazwyczaj je się z ryżem z dodatkiem odrobiny klarowanego masła. Zapraszam do wypróbowania prostego przepisu na autentyczne, pyszne Parippu Curry: Drukuj/Print Keralski dal z fasolki...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Kuchnia Letycji
    Kuchnia Letycji
    Zupa z fasoli mung
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zupa z fasoli mung

    Zupa z fasoli mung 3894

    Beta
    Beta
    Zupa z fasoli Mung
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zupa z fasoli Mung

    Zupa z fasoli Mung 1109

    menu.na.weekend
    menu.na.weekend
    Mung Dal
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mung Dal

    Mung Dal 665

    pani Kanka
    pani Kanka
    Pasta z fasoli mung
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pasta z fasoli mung

    Pasta z fasoli mung 2552