blog:
topika.pl
Przepis: Kiełbasa jałowcowa
Składniki: 1,25 kg tłustego mięsa wieprzowego ( łopatka lub karkówka ), kg chudego mięsa z golonki, 0,75 kg szynki wieprzowej, 40 g soli niejodowanej ( np. kłodawskiej soli kamiennej ), szczypta saletry, 5 g cukru, 5 g czarnego pieprzu, 4 g owoców jałowca, osłonki lub cienkie jelita. Wszystkie mięsa schładzamy do temperatury około 6 C. Chude mięso mielimy przez sitko o przekroju dziurek 20 mm, zaś tłustą wieprzowinę- przez...
DODANO DO 4 zeszytów:
-
Asik: Kiełbasy • 14.03.2018
-
christian-eb: Christiian-kielbasy • 22.01.2017
-
les.repczak: wędliny • 18.11.2016
-
marcin.m120583: marcin • 09.10.2016