Kiełbasa podwędzana z dzika

3397 kliknięć
21.11.2013
blog: Smaczne zdrowe - wyroby domowe

Przepis: Kiełbasa podwędzana z dzika

Kiełbasa podwędzana z dzika Składniki: - mięso kl. I z dzika (z szynek) - mięso kl. II z dzika (boczek i ścinki) - peklosól 18g/kg - pieprz 1,5g/kg - jałowiec 0,5g/kg - gorczyca 1-2g/kg - czosnek wg. upodobań - jelita wieprzowe 28mm Mięsa pokroić w kostkę i zapeklować na sucho 48-72h. Następnie mięso kl. I i II rozdrobnić na sitku 12-13mm. Wymieszać razem oba rodzaje mięsa do uzyskania kleistości. Dodać przyprawy w trakcie...

Zobacz także przepisy na:

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Kiełbasa z dzika

    Kiełbasa z dzika 3113

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Kiełbasa z dzika

    Kiełbasa z dzika 2736

    meg
    meg Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    przesmacznie.blogspot.com
    pieczeń z dzika

    pieczeń z dzika 16691