kiełbasa polska surowa podsuszana

812 kliknięć
15.12.2016
blog: chleba naszego

Przepis: kiełbasa polska surowa podsuszana

Domowe wędliny, to bardzo dobry pomysł na poznanie prawdziwych polskich smaków :) Jak widać u nas kolejna udana domowa produkcja kiełbasy :) Potrzebujemy 2 kg łopatki wieprzowej, 1 kg boczku lub podgardla, 2,5 łyżki soli peklowej, 1 łyżkę cukru, 1 łyżkę pieprzu, 2 łyżki czubate majeranku, 5 ząbków czosnku, 0,75 l wody. Mięso kroimy w kostkę i mielimy łopatkę na grubych oczkach, boczek na małych oczkach Zmielone mięso...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    thiessa
    thiessa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Podróże kulinarne
    Zelňačka lub kapustnica

    Zelňačka lub kapustnica 40

    Majana
    Majana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Majanowe Pieczenie
    Biała kiełbasa w piwie

    Biała kiełbasa w piwie 1140

    Duusiak
    Duusiak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Koperek w kuchni :)
    Kotlety z kiełbasy polskiej

    Kotlety z kiełbasy polskiej 154

    ManiazPoznania
    ManiazPoznania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kredens polski
    Domowa kiełbasa podsuszana

    Domowa kiełbasa podsuszana 6149