Kiełbasa wiejska wieprzowa

1639 kliknięć
21.10.2014
blog: Smaczne zdrowe - wyroby domowe

Przepis: Kiełbasa wiejska wieprzowa

Kiełbasa wiejska wieprzowa Składniki: - mięso wieprzowe kl. I 3kg - mięso wieprzowe kl. II 2kg - woda 10% - czosnek świeży 2,5-3g/kg - pieprz 2g/kg - gałka muszkatołowa lub kwiat gałki 1,5g/kg - kolendra 0,5g/kg - cukier 1g/kg - peklosól lub sól morska 18-24g/kg Mięso po klasyfikacji zapeklować na sucho 48h. Mięso kl. I zemleć na sitku 12mm, a kl. II na sitku 4mm. Wymieszać dokładnie dodając wody oraz zmielone przyprawy....

Zobacz także przepisy na:

    kuchniamaryny
    kuchniamaryny
    KIEŁBASA WIEJSKA
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KIEŁBASA WIEJSKA

    KIEŁBASA WIEJSKA 296

    ulcik
    ulcik
    Kiełbasa słoikowa
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kiełbasa słoikowa

    Kiełbasa słoikowa 1804

    kuchniamaryny
    kuchniamaryny
    KIEŁBASA WIEJSKA
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KIEŁBASA WIEJSKA

    KIEŁBASA WIEJSKA 286