Kimchi bokumbap, czyli kimchi smażone z ryżem

39 kliknięć
23.10.2017
blog: Blog o roślinnym gotowaniu i nie tylko...

Przepis: Kimchi bokumbap, czyli kimchi smażone z ryżem

Kimchi bokumbap jest bardzo popularnym i niezwykle prostym daniem rodem z Korei. Potrzebne są w zasadzie dwa produkty, które można znaleźć w każdej koreańskiej kuchni: ryż i kimchi. W moim, niekoreańskim, domu te składniki też są łatwo dostępne . A ta potrawa to pomysł na smaczny i szybki posiłek. Polecam! Składniki: 1 szklanka pokrojonego kimchi 1/3 szklanki kwasu z kimchi mała cebula 1 łyżka pasty czosnkowejLINK lub 2...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Prezydentowa
    Prezydentowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Prezydentowej
    Kimchi Stir - Fry

    Kimchi Stir - Fry 337

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Smażony ryż z kimchi

    Smażony ryż z kimchi 137

    Just My Delicious
    Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Just My Delicious
    Kimchi

    Kimchi 311

    nattiem
    nattiem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Superfoods in Warsaw
    Zupa kimchi

    Zupa kimchi 550