Kimchi - koreańska kapusta kiszona

436 kliknięć
15.01.2013
blog: jola'scooking

Przepis: Kimchi - koreańska kapusta kiszona

1 kapusta pekińska 800g - 1000g, odkładamy jeden liść a resztę siekamy 2 marchewki, obrane i posiekane w cieniutkie plasterki (na tarce) 2 małe cebule, obrane i pokrojone w cieniutkie plasterki 1-2 ostre papryczki, pokrojone w paseczki (bez pestek) 3 ząbki czosnku, obrane i zmiażdżone świeży imbir, kawałek 4 cm, obrany i starty na tarce o bardzo drobnych oczkach mały pęczek natki pietruszki, posiekany 2 1/2 łyżeczki soli...

DODANO DO 7 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kimchi, czyli koreańska kiszona kapusta

    Kimchi, czyli koreańska kiszona kapusta 217

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kimchi – koreańska kapusta kiszona

    Kimchi – koreańska kapusta kiszona 245

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kimchi – koreańska kapusta kiszona

    Kimchi – koreańska kapusta kiszona 71

    Jola M
    jola'scooking Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kimchi - koreańska kapusta kiszona

    Kimchi - koreańska kapusta kiszona 436

    Codziennik kuchenny
    Codziennik Kuchenny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kimchi - kiszona kapusta pekińska

    Kimchi - kiszona kapusta pekińska 1531