Kiszenie buraków na barszcz czerwony

1852 kliknięcia
19.12.2014
blog: lubie jeść

Przepis: Kiszenie buraków na barszcz czerwony

Składniki: 1 kg buraków ćwikłowych 2 l wody kromka chleba razowego Wykonanie: Buraki wyszorować, opłukać, obrać i pokroić na plastry. Buraki włożyć do słoja lub kamiennego garnka dodać kawałki chleba wraz ze skórką wszystko zalać ciepłą wodą. Przykryć folia spożywczą lub papierem z nakłutymi dziurkami. Buraki pozostawić w temperaturze 18-20 stopni, kilka dni aż pojawi się kwaskowaty smak. Barszcz przechowywać szczelnie...

Zobacz także przepisy na:

    alebie
    alebie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    miedzy kuchnia a pokojem
    kiszenie barszczu

    kiszenie barszczu 10509

    sniezka
    sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Śnieżka gotuje
    Kisimy barszcz!

    Kisimy barszcz! 6547

    BibliaSmakow
    BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biblia Smaków
    Zakwas z czerwonych buraków

    Zakwas z czerwonych buraków 4116

    ST.G
    ST.G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ogrodnik w podróży
    Kiszone buraczki

    Kiszone buraczki 6430

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Kiszony barszcz czerwony

    Kiszony barszcz czerwony 3951