Kiszenie buraków na barszcz czerwony

1808 kliknięć
19.12.2014
blog: lubie jeść

Kiszenie buraków na barszcz czerwony

Składniki: 1 kg buraków ćwikłowych 2 l wody kromka chleba razowego Wykonanie: Buraki wyszorować, opłukać, obrać i pokroić na plastry. Buraki włożyć do słoja lub kamiennego garnka dodać kawałki chleba wraz ze skórką wszystko zalać ciepłą wodą. Przykryć folia spożywczą lub papierem z nakłutymi dziurkami. Buraki pozostawić w temperaturze 18-20 stopni, kilka dni aż pojawi się kwaskowaty smak. Barszcz przechowywać szczelnie...

Zobacz także:

    aniamat
    aniamat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    coolandminty
    BARSZCZ CZERWONY NA ŻEBERKACH

    BARSZCZ CZERWONY NA ŻEBERKACH 19

    WSZYSTKO SMACZNE
    WSZYSTKO SMACZNE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    WSZYSTKO SMACZNE
    Barszcz czerwony

    Barszcz czerwony 1130

    alebie
    alebie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    miedzy kuchnia a pokojem
    kiszenie barszczu

    kiszenie barszczu 9857

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Kiszony barszcz czerwony

    Kiszony barszcz czerwony 3766