Kiszenie buraków na barszcz czerwony

1879 kliknięć
19.12.2014
blog: lubie jeść

Przepis: Kiszenie buraków na barszcz czerwony

Składniki: 1 kg buraków ćwikłowych 2 l wody kromka chleba razowego Wykonanie: Buraki wyszorować, opłukać, obrać i pokroić na plastry. Buraki włożyć do słoja lub kamiennego garnka dodać kawałki chleba wraz ze skórką wszystko zalać ciepłą wodą. Przykryć folia spożywczą lub papierem z nakłutymi dziurkami. Buraki pozostawić w temperaturze 18-20 stopni, kilka dni aż pojawi się kwaskowaty smak. Barszcz przechowywać szczelnie...

Zobacz także przepisy na:

    ST.G
    ST.G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ogrodnik w podróży
    Kiszone buraczki

    Kiszone buraczki 6677

    magdam
    magdam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Czary - gary w kuchni
    Sałatka z kiszonych buraków

    Sałatka z kiszonych buraków 5611

    BibliaSmakow
    BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biblia Smaków
    Zakwas z czerwonych buraków

    Zakwas z czerwonych buraków 4260

    gotoewa
    gotoewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki Ewy
    Kiszenie buraków do barszczu czerwonego

    Kiszenie buraków do barszczu czerwonego 1420

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Kiszony barszcz czerwony

    Kiszony barszcz czerwony 4035

    alebie
    alebie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    miedzy kuchnia a pokojem
    kiszenie barszczu

    kiszenie barszczu 10807

    sniezka
    sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Śnieżka gotuje
    Kisimy barszcz!

    Kisimy barszcz! 6736

    zabciiia
    zabciiia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    lubie jeść
    Kiszenie buraków na barszcz czerwony

    Kiszenie buraków na barszcz czerwony 1879