Kiszenie burakow-niezawodny sposob

4450 kliknięć
25.10.2013
blog: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Przepis: Kiszenie burakow-niezawodny sposob

Kiszenie-ten sposob konserwowania zywnosci nalezy nie tylko do najstarszych ,ale i najzdrowszych.Wszystkie produkty kiszone zawieraja bakterie kwasu mlekowego,ktore korzystnie wplywaja na prace jelit.By proces kiszenia przebiegal prawidlowo,nie moze byc dostepu powietrza.Dlatego buraki ukladamy ciasno.Produkt musi byc calkowicie przykryty solanka.Optymalna temperatura to 18-21C,by ruszyla fermentacja,potem znosimy go do...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    mama.skarbka
    mama.skarbka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    chwiledlamnie
    Sałatka z kiszonych buraków

    Sałatka z kiszonych buraków 9386

    Zmysłowe smaki
    Zmysłowe smaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zmysłowe smaki
    Kiszone buraki

    Kiszone buraki 1471

    edit
    edit Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kucharzenieedi
    Kiszony sok z buraków czerwonych.

    Kiszony sok z buraków czerwonych. 2731

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Buraki kiszone.

    Buraki kiszone. 11049

    Ewa Burzyńska
    Ewa Burzyńska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paleo od kuchni
    Kiszone buraki

    Kiszone buraki 2043