Kiszone buraki- zakwas na barszcz czerwony

142 kliknięcia
03.12.2016
blog: W kuchennym oknie Ewy

Przepis: Kiszone buraki- zakwas na barszcz czerwony

Kiszone buraki warto przygotować raz na jakiś czas. Sok z burak stanowi doskonałe żródło minerałów, bakterii i witamin. Bardzo dobrze działa na nasze jelito, tak jak wszystkie kiszonki. Tym razem sok z buraków możemy również zastosowac do barszczu Wigilijnego. Spokojnie zdążymy ukisić nasze buraczki, a sok z nich zlany do butelki przechowujemy w lodówce przez kilka tygodni. SKŁADNIKI ok. 1 kg. czerwonych buraków 2 małe...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    alebie
    alebie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    miedzy kuchnia a pokojem
    kiszenie barszczu

    kiszenie barszczu 9996

    BibliaSmakow
    BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biblia Smaków
    Zakwas z czerwonych buraków

    Zakwas z czerwonych buraków 3969

    sylwia.ss
    sylwia.ss Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kierunek zdrowie
    Zakwas z czerwonych buraków

    Zakwas z czerwonych buraków 1923