Kladdkaka

164 kliknięcia
01.11.2015
blog: akademia ciastek

Przepis: Kladdkaka

Kladdkaka to popularne, szwedzkie ciasto czekoladowe. Na zewnątrz kruche, a w środku lepkie i wilgotne. Można jeść je na ciepło ja i na zimno. Wspaniale smakuje zarówno samo jak i z dodatkiem lodów lub bitej śmietany, a jego przygotowanie zajmuje ok. 30 minut. Składniki: - kostka masła (100 g), - 2 szklaki cukru pudru, - szklanka mąki pszennej, - 2 jaja, - 3 łyżki kakao. Dodatkowo cukier puder do oprószenia gotowego ciasta...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Evitaa
    Evitaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gęba w niebie
    Kladdkaka

    Kladdkaka 582

    akademia.ciastek
    akademia.ciastek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    akademia ciastek
    Kladdkaka

    Kladdkaka 164

    aleksandra.gesiorska
    aleksandra.gesiorska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Check-in Kitchen
    Kladdkaka

    Kladdkaka 74

    Justine-abroad
    Justine-abroad Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Świat na talerzu
    SZWECJA: Kladdkaka

    SZWECJA: Kladdkaka 388