Kladdkaka - "błotniste" ciasto czekoladowe

97 kliknięć
30.10.2014
blog: siarenka - kulinarnie

Przepis: Kladdkaka - "błotniste" ciasto czekoladowe

Kladdkaka to tradycyjne szwedzke ciasto czekoladowe. Nazywają go "ciastem błotnym", ponieważ po upieczeniu ma lekko błotnisty, wilgotny i ciągnący środek. Troszkę przypomina brownie. Wielką zaletą Kladdkaki jest to, że robi się prosto i błyskawicznie. Wystarczy godzina i można podawać - nadaje się dla niespodziewanych gości. Trochę trzeba poćwiczyć pieczenie, gdyż zostawienie go w piekarniku o kilka minut za długo powoduje,...

Zobacz także przepisy na:

    Evitaa
    Evitaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gęba w niebie
    Kladdkaka

    Kladdkaka 582

    akademia.ciastek
    akademia.ciastek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    akademia ciastek
    Kladdkaka

    Kladdkaka 164

    Justine-abroad
    Justine-abroad Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Świat na talerzu
    SZWECJA: Kladdkaka

    SZWECJA: Kladdkaka 388