Klarowanie - galarety do ryb.

4556 kliknięć
17.12.2013
blog: Kulinarny karnet Christophera

Przepis: Klarowanie - galarety do ryb.

Klarowanie wywaru po ugotowanych rybach - karp, łosoś, itd. Jak zrobić galaretę do ryby, żeby była smaczna i przezroczysta? Wywar po gotowaniu ryby. przelać do mniejszego garnka, przez gęste sito. Pozbędziemy się pozostałych po gotowaniu ryby na dnie osadów. Teraz klarowanie wywaru. Na 1,5 litra wywaru potrzebne będą 2 kurze białka i 2 łyżeczki octu. Do zimnego wywaru wlać 2 łyżeczki octu i 2 lekko roztrzepane białka. Wywar...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    ank_a1986
    ank_a1986
    Galareta rybna
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Galareta rybna

    Galareta rybna 150

    Netka
    Netka
    Karp w galarecie
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Karp w galarecie

    Karp w galarecie 4036

    Gośka
    Gośka
    Klarowanie galarety
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Klarowanie galarety

    Klarowanie galarety 5942

    Christopher
    Christopher
    Łosoś w galarecie.
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Łosoś w galarecie.

    Łosoś w galarecie. 2914

    ilka_86
    ilka_86
    Karp w galarecie
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Karp w galarecie

    Karp w galarecie 2710

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt.pl
    Ryba w galarecie
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ryba w galarecie

    Ryba w galarecie 2095

    janiolka
    janiolka
    ryba w galarecie
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ryba w galarecie

    ryba w galarecie 789

    lenarti
    lenarti
    Karp w galarecie
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Karp w galarecie

    Karp w galarecie 7118