klasycznie upieczona cielęcina

3593 kliknięcia
09.05.2014
blog: Szyszkin ciągle pichci

Przepis: klasycznie upieczona cielęcina

Cielęcina to jedno z najchudszych mięs. Świetne dla osób dbających o sylwetkę również ze względu na dużą zawartość białka. Mięso ma barwę od jasnoróżowej do czerwonej. Odpowiednio przyrządzona cielęcina jest przepyszna. Jest wyjątkowo delikatna, dlatego warto uważać, by nie przesadzić z ilością przypraw i ziół. Ja najbardziej lubię to mięso upieczone, doprawione jedynie solą i pieprzem, ale smacznym dodatkiem do cielęciny...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Nina
    Nina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nina w kuchni
    Pieczona biała kiełbasa na Wielkanoc

    Pieczona biała kiełbasa na Wielkanoc 234

    Sezonowy garnek
    Sezonowy garnek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sezonowy garnek
    Cielęcina z kaparami

    Cielęcina z kaparami 194

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Szaszłyki w stylu arabskim

    Szaszłyki w stylu arabskim 180

    Kasia80
    Kasia80 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mama-poleca.blogspot.com
    CIELĘCINA W SOSIE WŁASNYM

    CIELĘCINA W SOSIE WŁASNYM 11425

    Wino i kuchnia
    Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wino i kuchnia
    Osso bucco - gicz cielęca

    Osso bucco - gicz cielęca 409

    hamerlak1994
    hamerlak1994 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wyrobiony Smak
    Puree ziemniaczane

    Puree ziemniaczane 88

    gatita
    gatita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne przygody Gatity
    Chlodnik  z cielecina

    Chlodnik z cielecina 30

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Cielęcina pieczona

    Cielęcina pieczona 14964

    Tanika
    Tanika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    QulinarnePasje
    Przyprawy Prymat w roli głównej

    Przyprawy Prymat w roli głównej 256