Kluski na parze (pampuchy) z sosem jagodowym i truskawkami

266 kliknięć
17.04.2013
blog: Kuchnia szeroko otwarta

Przepis: Kluski na parze (pampuchy) z sosem jagodowym i truskawkami

Jeden ze smaków dzieciństwa. Parowce, zwane również kluskami na parze, pampuchami czy buchtami są dziecinnie proste w przygotowaniu. Podane z sosem jagodowym i kawałkami truskawek smakują wyśmienicie. Uwielbiają je dzieciaki, uwielbiają je dorośli, uwielbia je chyba każdy, bo kojarzą się z latem, słońcem i świeżymi owocami. U mnie jadane raczej na słodko, ale z powodzeniem można podać je także z sosem mięsnym lub...

Zobacz także przepisy na:

    Domowe Wypieki
    Domowe Wypieki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowe Wypieki
    KLUSKI NA PARZE (PAMPUCHY)

    KLUSKI NA PARZE (PAMPUCHY) 6790

    Beatrice
    Beatrice Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia w zieleni
    Kluski na parze (pampuchy)

    Kluski na parze (pampuchy) 4242

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Pampuchy - kluski na parze

    Pampuchy - kluski na parze 771

    RainDrop
    RainDrop Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Passionfruit
    Parzaki, pampuchy, kluski na parze

    Parzaki, pampuchy, kluski na parze 3479