Kluski z sosem grzybowym

87 kliknięć
07.01.2015
blog: Kulinarna Wyspa

Przepis: Kluski z sosem grzybowym

Składniki KLUSKI: 400g ziemniaków (zważonych po obraniu) 125g bryndzy 1 małe jajko 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 gałązki mięty SOS GRZYBOWY: 300g podgrzybków (świeżych lub poza sezonem mrożonych) 1 łyżka masła 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki wody 2 łyżki wytrawnego lub półwytrawnego białego wina 2 łyżki śmietany kremówki Ostatni z czterech przepisów, który zrobiłam jesienią dla magazynu...

Zobacz także przepisy na:

    Moniq
    Moniq Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Z Chaty Na Końcu Wsi
    KLOPSIKI W SOSIE GRZYBOWYM

    KLOPSIKI W SOSIE GRZYBOWYM 1718

    kulinarnawyspa
    kulinarnawyspa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna Wyspa
    Kluski z sosem grzybowym

    Kluski z sosem grzybowym 87