Kokos

301 kliknięć
16.10.2013
blog: Kolorowe ,słodkie ciasteczka ...

Kokos

Twardy orzech do zgryzienia;) Rzeczywiście skorupa jest dość wytrzymała ,ale da się ją rozłupać. Najpierw przez jeden z trzech otworów wylewamy zawartość płynną do miseczki. Potem przy użyciu noża (uderzając/piłując w jednym miejscu -osłabiamy skorupkę)otwieramy kokosa. Po wyjęciu całego miąższu, usunęłam brązową skórkę (jak na migdałach). Wrzuciłam do miksera dolewając mleko z kokosa (wydobyte przez otwór w skorupie...

Zobacz także:

    Jagoda
    Jagoda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magia w kuchni
    Omlet z kokosem

    Omlet z kokosem 62

    Słodka babeczka
    Słodka babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodka babeczka
    Ciasto z kokosem

    Ciasto z kokosem 209

    ILoveBake
    ILoveBake Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    I Love Bake
    Sernik z kokosem bounty

    Sernik z kokosem bounty 322

    gatita
    gatita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne przygody Gatity
    Jak otworzyć kokosa

    Jak otworzyć kokosa 38

    Kuchnia z pomysłem
    Kuchnia z pomysłem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia z pomyslem
    Kokos

    Kokos 1596

    alpacasquare
    alpacasquare Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    alpacasquare: dieta paleo
    kokos!

    kokos! 740

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Bułki dyniowe z kokosem

    Bułki dyniowe z kokosem 53

    TatianaŻ
    TatianaŻ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    czekoladowyzawrotglowy
    Sernik pod kokosem

    Sernik pod kokosem 76

    barwnymotyl
    barwnymotyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kolorowe ,słodkie ciasteczka ...
    Kokos

    Kokos 301