Kompot z czerwonych i białych porzeczek

886 kliknięć
05.07.2017
blog: Proste potrawy

Kompot z czerwonych i białych porzeczek

Składniki : 1 kg porzeczek( pół na pół białe i czerwone ) cukier Przygotowanie : Porzeczki umyć i oderwać od gałązek Do ok.1 i 3/4 l. ciepłej wody wsypać cukier wg swojego smaku i wymieszać do rozpuszczenia Do umytych słoików wsypać porzeczki i zalać je ciepłym syropem po brzegi Krawędzie słoików wytrzeć do sucha i zakręcić suchymi dekielkami, pasteryzować w garnku wpierw w letniej wodzie, a gdy woda zacznie delikatnie...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także:

    krysek76
    krysek76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    UgotujmyCos.pl
    kompot z czerwonej porzeczki

    kompot z czerwonej porzeczki 1167

    madlene17
    madlene17 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    My simple kitchen
    Sok z czerwonych porzeczek

    Sok z czerwonych porzeczek 872

    bistro mama
    bistro mama Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    bistro mama
    Dżem z czerwonych porzeczek

    Dżem z czerwonych porzeczek 345

    KOLORgotowania
    KOLORgotowania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kolorgotowania.pl
    Czerwone porzeczki

    Czerwone porzeczki 68

    Venidle
    Venidle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Venidle
    Dżem z czerwonych porzeczek

    Dżem z czerwonych porzeczek 12226