Konfitura i galaretka z pigwy

873 kliknięcia
22.09.2014
blog: Proste potrawy

Konfitura i galaretka z pigwy

Składniki na konfiturę : 2 kg pigwy 2 kg cukru Przygotowanie konfitury : Owoce dokładnie umyć w gorącej wodzie i obrać ze skórki Pokroić na cząstki, oczyścić z gniazd nasiennych i zalać wodą w takiej ilości by owoce były zanurzone w wodzie ( obierzyny i nasiona zachować na galaretkę ) Gotować na małym ogniu do momentu, aż owoce zmiękną - u mnie było to bardzo krótko około 10 min. , pewnie dlatego, że pigwa była przemrożona...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także:

    emilia
    emilia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Turcja od kuchni
    Konfitura z pigwy

    Konfitura z pigwy 13042

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Pigwa - galaretka z pigwy

    Pigwa - galaretka z pigwy 4333

    Jilian Prażynka
    Jilian Prażynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Coś bym zjadła
    Nalewka z pigwy

    Nalewka z pigwy 9729

    kuchareczka
    kuchareczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    moja e-książka kucharska
    sok z pigwy

    sok z pigwy 1379

    Majana
    Majana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Majanowe Pieczenie
    Konfitura z owoców pigwy

    Konfitura z owoców pigwy 5186

    Franky
    Franky Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PrzepioTeka
    Syrop z pigwy

    Syrop z pigwy 19487

    zamieszaj
    zamieszaj Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ugotuj mi
    Nalewka z pigwy

    Nalewka z pigwy 40924