Konfitura jabłkowa z owocami głogu.

138 kliknięć
18.10.2017
blog: Przepisy i porady kulinarne

Przepis: Konfitura jabłkowa z owocami głogu.

Składniki : 50 dkg jabłek ( obranych i baz gniazd nasiennych ) 80 dkg owoców głogu 1 l wody 50 dkg cukru żelującego 2:1 1 pomarańcza Sposób wykonania : Owoce głogu opłucz, usuń szypułki, owoce przekrój na połowę , usuń pestki. Pestki możesz usunąć czubkiem noża. Głóg ponownie opłucz pod bieżącą wodą. Wsyp do rondla, zalej litrem wody, postaw na ogniu i gotuj przez 20 minut, aż owoce zmiękną. Głóg przetrzyj przez gęste sitko...

Zobacz także przepisy na:

    Kamila
    Kamila
    konfitury aroniowe
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    konfitury aroniowe

    konfitury aroniowe 643

    pinkcake
    pinkcake
    Keczup z głogu
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Keczup z głogu

    Keczup z głogu 1316

    Zdrowe Odżywianie
    Zdrowe Odżywianie
    Domowe konfitury
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowe konfitury

    Domowe konfitury 669

    AnkaGotuje
    AnkaGotuje
    Owoc pigwy
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Owoc pigwy

    Owoc pigwy 7103