Konfitura z cebuli, słodko-kwaśna

154 kliknięcia
17.09.2015
blog: Douce Provence

Przepis: Konfitura z cebuli, słodko-kwaśna

Konfitura z cebuli to świetny dodatek do mięs, wędlin, pasztetów i dziczyzny. Warto zaopatrzyć się w kilka słoiczków. Na jesień i zimę będzie jak znalazł. Składniki (na 4-5 słoików 200 gramowych): cebula: 1kg (po obraniu mnie więcej 700 gramów) sól: 3 gramy białe wino: 300 ml miód: 100 gramów pomarańcza (sok + utarty miąższ): 1, ten składnik można zastąpić 3 dużymi łyżkami dżemu morelowego cukier ciemny z trzciny...

Zobacz także przepisy na:

    Freshynka
    Freshynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Trzy świnki
    Konfitura z czerwonej cebuli

    Konfitura z czerwonej cebuli 394

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Konfitura z czerwonej cebuli

    Konfitura z czerwonej cebuli 106

    nietylkopasta
    nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    nietylkopasta.pl
    Konfitura z cebuli

    Konfitura z cebuli 184

    wiosenka27
    wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksplozja smaku
    Słodko-kwaśna czerwona cebula

    Słodko-kwaśna czerwona cebula 126