Konfitura z żurawiny (do herbaty lub mięs)

64 kliknięcia
09.11.2017
blog: Kulinarna Ja

Przepis: Konfitura z żurawiny (do herbaty lub mięs)

Kwaśna i lekko cierpka, bogata w witaminy i przeciwutleniacze. Mowa oczywiście o żurawinie, która w Polsce jest jeszcze wciąż mało popularna. Najczęściej widujemy ją jako dodatek do oscypka z grilla, mięs, czy w formie suszonej. W żurawinie znajduje się moc błonnika, minerałów (np. sodu, fosforu, potasu, wapnia, jodu, magnezu, czy żelaza) oraz witamin (np. z grupy B, C, E czy karotenu). Przygotowana przeze mnie konfitura...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    obżarciuch
    obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obżarciuch
    Konfitura z żurawiny do herbaty

    Konfitura z żurawiny do herbaty 1405

    storczyk
    storczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje gotowanie
    "Kaczka nadziewana jabłkami"

    "Kaczka nadziewana jabłkami" 5958

    izabelka
    izabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Slodzę Solę Pieprzę
    Domowy sok żurawinowy

    Domowy sok żurawinowy 59

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    świąteczna żurawina do mięs

    świąteczna żurawina do mięs 2625

    Drink Eat Live
    Drink Eat Live Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Drink Eat Live
    LECZNICZY SOK Z ŻURAWINY

    LECZNICZY SOK Z ŻURAWINY 1098

    Krokodyl
    Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomarańcza
    Konfitury z żurawin

    Konfitury z żurawin 849

    gotujebochce
    gotujebochce Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuje Bo Chce
    Żurawina

    Żurawina 14229