Konfitury z dzikiej róży i głogu z kokosową nutką

738 kliknięć
15.10.2014
blog: Szczypta SmaQ

Przepis: Konfitury z dzikiej róży i głogu z kokosową nutką

Wyjątkowe, smaczne i zdrowa, z dużą zawartością łatwo przyswajalnej witaminy C. Konfitury mają głęboki, czerwono-brązowy kolor i zwartą konsystencję, nie trzeba stosować żadnych środków żelujących. Owoce po rozgotowaniu można przetrzeć przez sito. Uzyskamy wówczas aksamitną konsystencję, ale jednocześnie pozbędziemy się dużej ilości cennych składników zawartych w skórkach, więc coś za coś. Jedyny mankament tych konfitur to...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    elka72
    elka72
    Dzika róża w syropie
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dzika róża w syropie

    Dzika róża w syropie 7160

    ekomentalnie
    ekomentalnie
    Jesienny ocet
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jesienny ocet

    Jesienny ocet 190