Kopytka - z nauki gotowania polskich domowych potraw :)

122 kliknięcia
20.01.2014
blog: Obiektywem i łyżką

Kopytka - z nauki gotowania polskich domowych potraw :)

2 kg ugotowanych ziemniaków (najlepiej dzień wcześniej) 2 szklanki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka sól olej Ziemniaki zmielić, wyrzucić na stolnicę, dodać oba rodzaje mąki, sól i wbić jajka, zagnieść ciasto (nie może być twarde, ale nie może się też rozpadać). Z ciasta odkrajać kawałki i rolować w wałki, a następnie nożem pociąć na kluski. W dużym garnku zagotować wodę z solą i odrobiną oleju. Kluski wrzucać do...

Zobacz także:

    adeka
    adeka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    nienazarty.blog.pl
    Domowy cydr z polskich jabłek

    Domowy cydr z polskich jabłek 1583