Koreański gulasz z tofu i kimchi

30 kliknięć
27.09.2017
blog: Blog o roślinnym gotowaniu i nie tylko...

Przepis: Koreański gulasz z tofu i kimchi

Tradycyjny koreański gulasz z tofu składa się z wieprzowiny ugotowanej na wywarze z kombu i sardeli (ang. anchovies) zagęszczonej kimchi i tofu. Ja “zweganizowałam” tę potrawę i zastąpiłam mięso grzybami. Jest pysznie pikantna, super rozgrzewająca, a podana z ryżem bardzo sycąca. Polecam! Składniki: Bulion: 25 g (1 opakowanie) suszonych wodorostów kombu (inaczej zwanych kelp) korzeń małej pietruszki 2 szklanki wody Gulasz:...

Zobacz także przepisy na:

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Modra kapusta po koreańsku

    Modra kapusta po koreańsku 206

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Weganka w podróży: Seul

    Weganka w podróży: Seul 95

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Tofu po koreańsku

    Tofu po koreańsku 126