Koreańskie kluski ryżowe na ostro – kopytka tteokbokki

109 kliknięć
18.11.2017
blog: Blog o roślinnym gotowaniu i nie tylko...

Przepis: Koreańskie kluski ryżowe na ostro – kopytka tteokbokki

Koreańskie danie tteokbokki zasadniczo składa się z dwóch składników: ryżowych cylindrycznych klusek ryżowych garaetteok oraz ostrej i lekko słodkiej w smaku pasty paprykowej gochujang. Połączenie mięciutkich i sprężystych kopytek z lekko słodkim a pikantnym sosem jest bardzo satysfakcjonującą kubki smakowe potrawą. Polecam! Kuchnię koreańską lubię nie tylko ze względu na jej smak, ale także za to, że mając kilka gotowych...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    jestsmak
    jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jest Smak
    Gnocchi Alla Sorrentina

    Gnocchi Alla Sorrentina 87

    magdam
    magdam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Czary - gary w kuchni
    Kluski kopytka

    Kluski kopytka 164

    kubeksmakowy
    kubeksmakowy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    płatki owsiane
    Ryżowe kopytka bezglutenowe

    Ryżowe kopytka bezglutenowe 56

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Weganka w podróży: Seul

    Weganka w podróży: Seul 95

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Co jadaliśmy w Korei

    Co jadaliśmy w Korei 241