Koreańskie kopytka ryżowe (garaetteok) – wersja na słodko

161 kliknięć
02.09.2017
blog: Blog o roślinnym gotowaniu i nie tylko...

Przepis: Koreańskie kopytka ryżowe (garaetteok) – wersja na słodko

Niedawno pokazywałam jak zrobić samodzielnie słodką mąkę ryżową, a dziś prezentuję garaetteok – koreański przysmak, jaki można z niej przyrządzić. Są to ryżowe kopytka, które można spożywać zarówno na słodko, jak i na słono. Uprzedzę Was, żebyście nie sugerowali się ich “nudnym i nieciekawym” wyglądem… Gdy pierwszy raz zaproponowałam Mężowi skosztowanie tego przysmaku to spojrzał na mnie podejrzliwie . Zdecydowanie nie był...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Katarzyna Czerniawska
    Katarzyna Czerniawska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    o-smaku
    Koreańskie Japchae

    Koreańskie Japchae 397

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Prawdziwe, koreańskie kimchi

    Prawdziwe, koreańskie kimchi 158