Korzeń lotosu - w sałatce i smażony

244 kliknięcia
22.04.2012
blog: O bentō i nie tylko

Przepis: Korzeń lotosu - w sałatce i smażony

To miało się ukazać we wtorek, ale bloger coś skaszanił, a ja nie sprawdziłem. Przepraszam. Post dzisiejszy z gatunku totalnie abstrakcyjnych w polskich warunkach. Kiedyś zupełnie przypadkowo natknąłem się na zakonserwowane kłącze lotosu orzechodajnego (dla japonofilów: renkon) w sklepie Kuchnie Świata i wziąłem na zasadzie "najpierw kupię, potem pomyślę". Na szczęście lotos dobrze znosił moje długie myślenie w lodówce....

Zobacz także przepisy na:

    gastronomygo
    gastronomygo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    p&p
    Kurczak z lotosem na azjatycką nutę

    Kurczak z lotosem na azjatycką nutę 127

    @Piniata
    @Piniata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna Piniata
    Papaya – kuchnia tajska

    Papaya – kuchnia tajska 216

    WiktoriaG
    WiktoriaG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pyza made in Poland
    Lotos na 5 sposobów

    Lotos na 5 sposobów 32

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Wegańskie Taipei

    Wegańskie Taipei 57