Korzeń lotosu - w sałatce i smażony

233 kliknięcia
22.04.2012
blog: O bentō i nie tylko

Przepis: Korzeń lotosu - w sałatce i smażony

To miało się ukazać we wtorek, ale bloger coś skaszanił, a ja nie sprawdziłem. Przepraszam. Post dzisiejszy z gatunku totalnie abstrakcyjnych w polskich warunkach. Kiedyś zupełnie przypadkowo natknąłem się na zakonserwowane kłącze lotosu orzechodajnego (dla japonofilów: renkon) w sklepie Kuchnie Świata i wziąłem na zasadzie "najpierw kupię, potem pomyślę". Na szczęście lotos dobrze znosił moje długie myślenie w lodówce....

Zobacz także przepisy na:

    WiktoriaG
    Pyza made in Poland Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Korea Town – skazani na sukces

    Korea Town – skazani na sukces 38

    Poznanskie Papu
    Poznanskie Papu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nowe menu Kyokai Sushi Bar

    Nowe menu Kyokai Sushi Bar 120

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wegańskie Taipei

    Wegańskie Taipei 52

    gastronomygo
    p&p Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kurczak z lotosem na azjatycką nutę

    Kurczak z lotosem na azjatycką nutę 123

    grybalski
    O bentō i nie tylko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kinpira gobo - z korzeni łopianu

    Kinpira gobo - z korzeni łopianu 172

    @Piniata
    Kulinarna Piniata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Papaya – kuchnia tajska

    Papaya – kuchnia tajska 199

    Good Mood Food
    Good Mood Food Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Warsztaty kuchni japońskiej vol. 2

    Warsztaty kuchni japońskiej vol. 2  85