Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami

403 kliknięcia
13.02.2017
blog: Moje Wypieki I Nie Tylko

Przepis: Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami

Filo (lub fyllo, z gr.φύλλο „liść”) – rodzaj bardzo cienkiego, niedrożdżowego ciasta warstwowego wykorzystywanego w kuchni Europy Środkowo-Wschodniej i bałkańskiej. Choć kojarzone głównie z kuchnią grecką, w rzeczywistości wywodzi się z kuchni Turków osmańskich. Stanowi podstawę wielu potraw takich jak bakława i burek (börek). Można mu nadawać różnorodne formy, piec, smażyć, podawać na ciepło lub na zimno. Koszyczki z...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    PatiGotuje
    PatiGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Koszyczki z ciasta filo z wieprzowiną

    Koszyczki z ciasta filo z wieprzowiną 188

    joasiarr
    Zakręcony Widelec Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paczuszki z ciasta filo z owocami

    Paczuszki z ciasta filo z owocami 512

    9moniam
    GastroMonia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Owoce morza w cieście filo

    Owoce morza w cieście filo 129

    bryczka2
    Smakowe Kubki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Owoce zapiekane w cieście filo

    Owoce zapiekane w cieście filo 97

    kocie lakocie.pl
    Kocie Łakocie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ciasto filo z prażonymi owocami

    Ciasto filo z prażonymi owocami 17

    maciej
    100 smaków Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Babeczki z ciasta filo z kremem cytrynowym

    Babeczki z ciasta filo z kremem cytrynowym 136