Krem angielski czyli sos do ciast i deserów – praktyczne porady

169 kliknięć
01.07.2017
blog: ciastaztradycjami

Przepis: Krem angielski czyli sos do ciast i deserów – praktyczne porady

Krem angielski jest to dosyć prosty, ale zarazem wymagający uwagi krem. Konsystencja kremu angielskiego zbliżona jest to budyniu. Krem angielski stanowi doskonałą bazę do wszelkich sosów, które wykorzystujemy w deserach czy ciastach. Składniki: 250 ml mleka 3,3% 20 g cukru (2 łyżki) 10 g cukru waniliowego (1 łyżka) 3 -4 żółtka Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym. odstawiamy do przestudzenia. Żółtka ucieramy na puszystą...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Miodówka korzenna

    Miodówka korzenna 1979

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Śledź w pomidorach

    Śledź w pomidorach 513

    lolanta
    lolanta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenne Love Story
    Październikowe pokłosie

    Październikowe pokłosie 142

    AnkaGotuje
    AnkaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AnkaGotuje.pl
    Praktyczne porady

    Praktyczne porady 108

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakalajzyt
    Ziele angielskie

    Ziele angielskie 109

    PysiaGotuje
    PysiaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PysiaGotuje.pl
    Zupa krem z kalafiora

    Zupa krem z kalafiora 276

    j.szuba
    j.szuba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Misiu Lubi Zjesc
    Angielska Victoria Sponge

    Angielska Victoria Sponge 114

    iwonaqchenne
    iwonaqchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowity blog kulinarny
    Krem angielski

    Krem angielski 135