Krem bawarski według Pascala

161 kliknięć
16.07.2017
blog: Wysmakowane

Przepis: Krem bawarski według Pascala

Potrzebny czas: 5 godz Porcja: 4 osoby Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 15 lipca 2017 Creme bavarois czyli krem bawarski. Bardzo prosty, kremowy, delikatny deser kuchni niemieckiej. Składem i konsystencją przypomina włoską panna cottę, jednak jest bardziej piankowy i aksamitny. Wzorowałam się na przepisie Pascala, z lekką modyfikacją proporcji. Dodałam też skórkę pomarańczową dla podkręcenia smaku deseru....

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    wypieki_beaty
    wypieki_beaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wypieki Beaty
    Beza z kremem bawarskim

    Beza z kremem bawarskim 151

    Ana_Pis
    Ana_Pis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Różowa Patera
    Migdałowy krem bawarski

    Migdałowy krem bawarski 130

    just yummy bake
    just yummy bake Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    JUST YUMMY BAKE
    Krem bawarski

    Krem bawarski 171

    adamczapski
    adamczapski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    łyżka-widelec-nożyczki
    "Krem bawarski"

    "Krem bawarski" 95

    cooking&goodlooking
    cooking&goodlooking Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    cooking&goodlooking
    Krem Bawarski

    Krem Bawarski 104

    wysmakowane.pl
    wysmakowane.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wysmakowane
    Krem bawarski według Pascala

    Krem bawarski według Pascala 161