Krem budyniowo-maślany do tortu

3499 kliknięć
04.06.2013
blog: BeatriczenKiczen

Przepis: Krem budyniowo-maślany do tortu

Krem budyniowy śmietankowy Składniki ( do przełożenia tortu o średnicy 24 cm): 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru (jeżeli budyń jest bez dodatku cukru) 750 ml mleka 200 gram miękkiego masła 1/4 szklanki cukru pudru 500 ml mleka zagotowujemy (z 4 łyżkami cukru, jeśli budyń jest niesłodzony), a w 250 ml mleka rozrabiamy budyń. Kiedy mleko zacznie wrzeć odstawiamy garnek na bok i energicznie wlewamy rozrobiony budyń,...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    jakipiernik
    jakipiernik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    jakipiernik
    Krem do tortu z nutellą

    Krem do tortu z nutellą 1720

    Loulou
    Loulou Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    LouLouBlog
    Klasyczny krem maślany do tortów

    Klasyczny krem maślany do tortów 5114

    moje papilotki
    moje papilotki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje papilotki
    Tort

    Tort 914

    m.tomaszewska
    m.tomaszewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchniokracja
    Tort czekoladowy z kremem

    Tort czekoladowy z kremem 18785

    moje papilotki
    moje papilotki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje papilotki
    Tort na chrzciny

    Tort na chrzciny 207

    Di bloguje
    Di bloguje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Di bloguje
    Tort z masy makowej (z kremem budyniowo-maślanym i nutą cytryny)

    Tort z masy makowej (z kremem... 278

    dariaanna
    dariaanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Skarbiec Kulinarny
    Tort Egipski

    Tort Egipski 772

    dagmara_65
    dagmara_65 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W KUCHENNYM OKNIE
    PRZEPISY NA CIASTA PRZEKŁADANE

    PRZEPISY NA CIASTA PRZEKŁADANE 3507