Krem czekoladowy do tortów

11237 kliknięć
28.10.2014
blog: Esmeralda Ze Smakiem

Przepis: Krem czekoladowy do tortów

Krem ma konsystencję jedwabna, jest błyszczący, bardzo delikatny i aromatyczny. Doskonały do przekładania tortów, ciasteczek, dekorowania muffinek czy nadziewania rurek. SKŁADNIKI:(do przełożenia tortu o średnicy ok. 25 cm) 200 g dobrej czekolady 100 ml śmietany 35% 200 g miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru olejek arakowy WYKONANIE: Do rondelka wlać śmietanę. Dodać połamaną czekoladę. Podgrzewać na małym ogniuciągle...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Agiatis
    Agiatis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moja kulinarna przygoda
    Tort z kremem czekoladowym.

    Tort z kremem czekoladowym. 7140

    Milena
    Milena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Teen's Kitchen
    Tort z kremem czekoladowym

    Tort z kremem czekoladowym 16885

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Krem czekoladowy do tortów

    Krem czekoladowy do tortów 28211

    mariola1903
    mariola1903 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    SweetCakes
    Tort z kremem czekoladowym

    Tort z kremem czekoladowym 1728

    m.tomaszewska
    m.tomaszewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchniokracja
    Tort czekoladowy z kremem

    Tort czekoladowy z kremem 18782